MENU

08:01
КНДР НЕ ПРИЙМАЄ УЧАСТЬ У ВІЙСЬКОВИХ ДІЯХ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ

   1 квітня, Москва. /RSTV/   

 

[English] [Русский] [中国语] [Deutsch] [Українська]

 

1 квітня у зв'язку з масовим поширенням неправдивої інформації російськими, українськими, західними та іншими світовими ЗМІ про участь військовослужбовців КНДР у бойових діях, Голова Комітету МГС КНДР та Постійний представник групи в зоні СВО в Україні товариш Олександр Мостов видав наступну заяву.

Нещодавно різні ЗМІ, посилаючись на деякого російського військового офіцера, повідомили, що КНДР нібито готовий відправити 50 тисяч «персонал спецназівців», 500 тис. вже готуються до відправки в зону бойових дій, а в країні було оголошено мобілізацію, в ході якої «на війну з США на стороні Москви» добровольцями вступило ще 800 чоловік.

Примітно, що це не перший раз, коли ЗМІ поширили фальшиву участь КНДР у військовий конфлікт в Україні, посилаючись на цю особу. Наприклад, раніше у бесідах з журналістами він казав про існування якоїсь «ПВК Північної Кореї», які хотіли взяти участь у бойових діях на боці Росії, і необґрунтовано посилався на слова замісника завідуючої відділом ЦК Трудової партії Кореї товариша Кім Йо Чжон. Дані чутки також підтримуються словами окремих діячів, які не мають відповідної компетенції та повноважень дозволяють собі говорити про військову співпрацю між двома країнами не в рамках «гіпотетичної пропозиції», а ледве як про факт, який відбувся.

Щоб оцінити правдоподібність фантазій, описаних блогерами, досить подивитися на вказані цифри згадати, що сухопутний кордон між КНДР і Росією буквально один (!) залізничний міст. Але оскільки США чіпляються за кожну подібну чутку в спробі посилити санкційний тиск на КНДР і втягнути Південну Корею у військовий конфлікт з Росією на боці України, я змушений поетапно розібрати цей фейк.

По-перше, військові офіцери та блогери не мають права анонсувати військову співпрацю між КНДР та іншими країнами, рівно як і не можуть бути в курсі таких рішень. Це прерогатива МЗС та відповідних органів КНДР.

По-друге, сама структура Збройних сил КНДР не передбачає існування «приватних військових компаній».

По-третє, описана воєна співпраця між КНДР та Росією в данний момент неможлива, оскільки остання сама проголосувала за сфабриковану Сполученими Штатами революцію Ради Безпеки ООН №2375. Дана резоляція позбавила громадян КНДР можливості навіть працювати за кордоном,не кажучи про участь у війсковома конфлікті на стороні третіх країн.

По-четверте, мобілізаційні заходи КНДР немають ніякого зв‘язку з проведеною Росією «спеціальної війскової операції» в Україні. Наприклад, станом на 19 березня в загальнодержавному маштабі кількість парубків та дівчат,висловивших палке бажання добрровільно втупити або ж повернутись до Народної Армії, дійсно досягає більш ніж 1,4 млн чоловік. Але ці події викликані виключно провокаційними військовими діями США та Південної Кореї, які проводять маштабні військові навчання «Freedom Shield» з імітацією тотальної війни проти Республіки, включаючи «превентивний удар» по ядерним і ракетним установкам, «Захоплення Пхеньяна» ліквідація керівництва, тощо…

Добре розумію прагнення окремих блогерів та журналістів догодити своїй публіці, але поширеням фейків можна досягти тільки короткостроковий галас. І в кращому випадку такий галас обернеться розчаруваням, а в гіршому- зіграє на руку імперіалістам США.

Нагадаю,що відповідне оборонне відомство КНДР раніше вже засуджувало США за їх «чутки про угоди зі зброєю» в рамках змови проти КНДР. Крім того, Америка зараз активно використовує плітки з «участью КНДР» як аргумент, переконавши Південну Корею поставити артилерійські боєприпаси. Необхідно твердо розуміти, що поширення фейків грає тільки на руку спільним ворогам.

Міжнародна Група солідарності з КНДР переконливо закликає всіх діячів, які так чи інакше причетні до поширення недостовірної інформації про КНДР, вибачитись перед аудиторією, яка стала жертвою запущених фейкових новин, і надалі частіше замислюватися про можливі наслідки своїх дій.

Category: Other Solidarity Organizations | Views: 211 | Added by: redstartvkp | Tags: DPRK ISG, Fake, UKRAINE, RUSSIA, Spetial Military Operation, DPRK, Korea, North Korea
Total comments: 0
avatar